Presse

De sidste 20 år har jeg arbejdet professionelt med fortællinger: som skuespiller på Børneteatret Skægspire i Odense, som underviser og naturligvis som historiefortæller. Mit ry som fortæller er velrenommeret, og jeg har opnået flotte anmeldelser i medierne.Men de opslugte ansigter, som jeg ser, når jeg fortæller, er min egen garanti for, at mine beretninger efterlader et stor indtryk.


Fyens Stiftidende, 14. januar 2002
Levende fortælling for de små

Fremragende: Pia Plesner er en levende fortæller
Børneteater, ”Skræddersyet”, anmeldelse:

"Der hersker ingen tvivl. Skuespilleren Pia Plesner er en fremragende fortællerske.Levende, opmærksom. Og så har hun det der særlige, som man bare skal have for at være rigtig god til at fortælle historier. Måske er det noget i hendes blik. I hendes bevægelser – i hele hendes intensitet. Lige præcis hvad det er, synes svært at sætte en finger på, men hun indsuger alle lyttende tilstedeværende i sine historier med – ja, med sig selv……………………………. Laura Teilmann."


Fyens Stiftidende
, 22. januar 2002
Brutale eventyr – sublimt fortalt
Børneteater, ”Skræddersyet”, anmeldelse:

"Den brilliante skuespiller og historiefortæller Pia Plesner fra Børneteatret Skægspire har endnu engang fået munden på gled. I anden del af fortælle-forestillingen ”Skræddersyet”, som har premiere i dag, henvender hun sig til de lidt større børn…………………………………….Pia Plesner er sublim – det står helt fast. Og historierne fænger, ingen tvivl om det. Men fortællinger som ”Enebærtræet” og ”Pjaltehætte” er ikke for alt for sarte sjæle………….Laura Teilmann


Fyens Stiftidende, 10. februar 2003
Fortryllende fortællerske
Børneteater, Pia Plesner: ”Skræddersyet”, anmeldelse:

"Scenen er mørk. Der står en stol. Der hænger et grønt tæppe. Og så er der spinkle Pia Plesner, som klædt i sort og mystisk mørkegrønt ser ud over sit publikum.
Det er som om hun vejrer, hvordan vi er skruet sammen. For hun skal til at fortælle historier – og man fornemmer fra salen, hvordan disse historier nærmest bliver skræddersyet til os undervejs i fortællingen…………………………………………………………………………………………….Efter en god halv time, hvor de omkring 20 børn fra tre til fem faktisk har siddet musestille for at lytte og se, brydes fortryllelsen. Forestillingen ”Skræddersyet” er slut."
"Alligevel kan vi ikke bryde op. For vi har været i fortælleland. Dér hvor kun ordene skaber billederne – og hvor det viser sig, at selv moderne børn, der ellers er flasket op med levende billeder på en skærm, sagtens kan lytte. Helt uden at sige noget imens. Marianne Koch."